2 juli 2007: back in Belgium

Hoi allemaal

Ja ja het moment naar waar jullie allen hebben uitgekeken. Ik ben nu sinds ongeveer een week terug in België. Mijn tien maanden in Finland zitten erop. Langs de ene kant vind ik dat wel spijtig want ik heb heel wat erg lieve mensen moeten achterlaten. Maar gelukkig ga ik in de eerste week van augustus voor een halve week naar het Wacken festival in Duitsland om het gros van mijn vrienden terug te zien.

Dus wat heb ik die laatste maand nog gedaan. Wel eigenlijk niet veel. In Joensuu valt er niet veel te beleven tijdens de vakantie, of toch niet in juni. Ik ben een aantal keer met wat vrienden iets gaan drinken maar dat wordt na een tijd ook wel erg saai. Dan was er ook nog kermis, maar dat was heeeeeel erg klein en dat noemde men dan al een grote kermis. Ja wel, sommige Finnen moeten toch wel eens naar België komen.

Mijn laatste weekend was het midzomernacht. We hebben heel wat gedronken en we (de familie) hebben het gevierd in het ouderlijke huis van Rauno. Ik zal later nog wel eens foto’s online zetten of jullie zullen ze wel eens te zien krijgen.

’s Maandags heb ik dan de familie verlaten om iets voor drie uur. Ik vond dat eigenlijk best wel hard. Mijn trein vertrok om iets na drie uur in Joensuu. Dus Mari en Kalle zijn mij daar gaan uitwaaien samen met Roni en Rasmus (van Ronja heb ik spijtig genoeg geen afscheid genomen omdat zij die ochtend al naar een vriendin vertrokken was). Om acht uur ’s avonds waren we dan in Helsinki. Omdat ik niet eerder in Helsinki was geweest, heb ik toen even wat de stad gezien, nah ja vooral de buitenwijken. Om iets over half negen waren we in het hotel en ik ben samen met nog wat anderen opgebleven tot vier uur in de ochtend toen de eerste lading italianen vertrokken. Om acht uur zijn we dan weer opgestaan om afscheid te nemen van de duitsers. Hard nachtje maar ja….

De Belgen zijn tegen een uur of 12 naar de luchthaven gegaan, de incheck begon wel pas om half 2 en om iets na drie zaten we in het vliegtuig. Om iets voor vijf zijn we geland in Zaventem. Daar moesten we dan eerst nog een heel eind stappen om bij onze bagage te geraken. Toen iedereen zijn bagage had, hebben we elkaar een knuffel gegeven en zijn we naar buiten gekomen. Dat was het echte einde van ons avontuur.

En dus ook het einde van deze blog, eventueel zal ik hier nog foto’s opzetten maar tien tegen een komen die op de website www.carlensabine.com

Veel liefs

Sara  

Advertenties