3 mei 2007

Moi Iedereen

Ok ja voor jullie beginnen te zagen, ik weet dat ik mijn blog al eeeeeeeeeeuwen niet meer heb upgedate. Maar wees gerust, ik ben jullie nog niet vergeten hoor. Ondertussen ben ik hier nu al 8 maanden in Finland. Nog minder dan twee maandjes en jullie kunnen me allemaal terug knuffelen (niet fijnknijpen please :-D)Dus wat heb ik de afgelopen maand uitgespookt. Wel begin april hadden we examens, alles vrij goed verlopen. Zelfse de video ging echt supergoed (op 8 uur waren we klaar) De video krijg ik normaal gezien (aka als ik de Jari nog eens op zijn kop klop) wel mee naar huis. De resultaten van de examens waren supergoed, een 9 voor Finse Geschiedenis, 8 voor Biologie en een 9 voor Engels.
Dan meteen de dag na de examens startte onze vijfde en laatste periode. Mijn vakken voor dit keer zijn Zweeds, Psychologie, Aardrijkskunde, Frans (even mijn frans wat opkrikken) en Theater. Voor de Theater hebben we echt veel werk en volgende week zal ik elke dag tot negen uur 's avonds op school moeten blijven en ook deze zaterdag zal ik de hele dag hier op school zitten. Best leuk maar soms ook wel saai omdat ik maar een klein rolletje heb. Ik speel een internationale neurologische onderzoeker. Voor een groot deel spreek ik Nederlands (don't ask me why, het is gewoon zo)
Anyway over zaterdagen gesproken, de eerste zaterdag van de eerste periode hadden we työlauantai (werkzaterdag). Toen moesten we naar school om les te volgen. Als we dat deden, dan kregen we 30 april vrij zodat ze de brug konden maken met de eerste mei.
Op vrijdag de 20ste ben ik in de vroege ochtend samen met Rika op de trein gesprongen richting Turku om daar 's avonds de boot te nemen samen met de afs-ers van Turku (en enkele van Helsinki) de boot richting Stockholm te nemen. De boottrip was echt vreemd. Onze buren waren langs de ene kant een stel dronken Finnen en langs de andere kant een stel dronken Zweden. Veel hebben we dus niet geslapen. Ook was het flink aan het stormen waardoor de boot af en toe fijne bewegingen maakte. Gelukkig maakte het ontbijt in een of ander Stockholms hotel het de volgende dag wel allemaal goed. Het was all-you-can-eat en dan weten jullie natuurlijk allemaal wel wat ik heb gedaan *innocent smile* In stockholm hebben we vooral geshopt en we hebben het paleis van de koning gezien (vanbinnen en vanbuiten) en we waren net op tijd om de wissel van de wacht te zien. Om zevn uur 's avonds hebben we de boot terug naar Turku genomen. En onder het motto: deze nacht gaan we ons niet storen aan zatte Finnen en Zweden, hebben we wat booze van de taxfree gekocht en hebben we wat gedronken (voor de mensen met te veel fantasie: nee we waren niet al te zat) Om half 8 's ochtend waren we terug in Turku en ben ik meteen gaan slapen tot 3 uur in de middag samen met mijn Japanse gastzus Arina en mijn Finse zus Kaarina. Kaarina is doof en dus heb ik in mijn verblijf een klein beetje gebarentala geleerd. Wisten jullie trouwens dat gebarentaal niet internationaal is. Elke taal heeft zijn eigen gebarentaal. Vraag me maar om ee voorbeeld als ik terug in België ben. Mijn verder verblijf in Turku was best leuk. Ik ben naar de film geweest (Mr Beans Holliday) en op maandag ben ik de meisjes gevolgd naar hun school. De school was totaal anders als Niinivaaran Lukio. Veel strenger, ik was precies terug op Sint Jan. Op dinsdag ben ik met Rika en Lisa tourist gaan spelen in Turku city en op woensdag ben ik nog eens naar die school geweest. Op donderdag was het weer tijd om terug naar Joensuu te gaan. Zeven uur op de trein naar Joensuu *gaap* Op de duur waren we ons echt superhard aan het vervelen.
Toen ik in Turku zat waren Kalle en Mari op reis vertrokken naar Malta en dus hadden we thuis 2 babysitters (een koppel met hun vier maand oude baby Miika)Een babysitter hebben als je 18 jaar oud bent is nu niet echt bepaald fijn maar gelukkig hadden de mannen te veel bier dus werd ik voor vrijdagavond na school toch al gered en op zaterdag ben ik een filmpje gaan zien. En zondag waren Mari en Kalle terug van Malta. Ze vonden het er ijskoud, het was maar 19-22 graden. Enfin ze hadden dus beter naar het warme België gekomen.

Voila nu zijn jullie ook weer opgedate

Kusjes

Sara

Advertenties