25 februari 2007

Hoi hoi

Gisteren was ik exact 6 maanden in Finland. Voor de ongeduldigen onder jullie, nog 4 maanden en ik ben terug.
Deze entry gaat voor het grootste gedeel gewijd worden aan het Wanhojen bal van een dikke week terug. Vlak nadat ik het verslag van Lapland op mijn blog had gezet, is de kaper begonnen met mijn haar te doen. Op donderdagavond heeft ze de krulspelden in mijn haar gezet. Volgens Roni zag ik er totaal belachelijk uit. Wel hij had gelijk. Dan slapen met die dingen in mijn haar was een totale nachtmerrie. Ik wist gewoon ni hoe ik moest gaan liggen.Om half zeven werd ik uit mijn lijden verlost en om iets voor de zevenen was de kapper er weer om verder te werken aan mijn haar. Het resultaat mocht er wel zijn. Dan tegen een uur of negen naar school. Alle vrouwelijke tweedejaars waren zo wat over hetzelfde bezig: het is vervelend om te slapen met krulspelden. Rond half tien gingen we op de foto en daarna moesten we nog een uur wachten voor we de eerste keer gingen dansen. We zijn dan maar naar de cafetaria gegaan om te lunchen.
Dan om half elf voor de eerste keer dansen in de turnzaal van onze school. Ik was echt superzenuwachtig, maar alles ging vrij goed, behalve dan dat ik om de 5 botten op mijn kleed stond. Dan nadat het dansen was afgelopen, iedereen rush rush in de bus om naar een lagere school (hoogbouw= de 13 tot 15 jarigen) te gaan om daar te dansen. De enige reden waarom die mannen daar zitten is omdat we na het dansen met snoepjes gooien. Het resultaat is hetzelfde als je brood gooit waar veel mussen in de buurt zijn.
Gelukkig hadden we daarna iets van een drie uur vrij, voor de generale repetitie in de arena. Vellu en ik zijn naar het appartement van zijn mama gegaan om daar de koelkast de beroven. Drie uur later (we hebben ook nog tv gezien) stonden we in de arena. Daatr hebben we een uur moeten wachten omdat het orkest nog niet klaar was. Met als gevolg hadden we maar een halfuur tussen de generale en de werkelijke arenaperformance. En Vellu moest nog een roos gaan kopen (traditie). Anyway, we hebben het gehaald en konden dan rustig op ons dooie gemak wachten tot al het volk in de arena was binnengestroomd. Vellu had tijdens de generale nog een smsje gekregen dat onze crew (Joonas, Marie, Erno, Rabea, Axel en Nadine) kwam kijken naar hoe mooi wij wel niet dansen.
Na de arenaperformance, konden we eindelijk uitblazen. We hadden besloten om te gaan dineren met de rest van de tweedejaars in een restaurant in het centrum. Het voorgerecht bestond uit allerlei slaatjes, dan het hoofdgerecht was pasta in de oven met stukjes kip, een soort van stoofvlees en nog iets anders dat ik ben vergeten. Het nagerecht was creme brulee. Maar het leek eerder op de deeg van pannekoeken. Enfin, het diner was wel lekker maar niet extreem chic. Rond een uur of negen zijn we naar Vellu’s appertement geweest om iets deftigs aan te trekken. En alle speltjes uit mijn haar te krijgen (diegene die ooit in een speltjes tekort zitten, ik heb er nu 56). We zijn bijna een uur bezig geweest om al die dingen uit mijn haar te krijgen (ja sommige zatten echt goed vast) Daarna waren we eigenlijk te tam om naar de fuif te gaan en hebben we wat naar muziek geluisterd. Om iets na 11 uur heeft Vellu mij naar huis gedaan. Ik heb goed geslapen.
Dan op maandag is voor mij een nieuwe periode officieel begonnen. Mijn vakken zijn Geschiedenis, Biologie, Photoshop, Engels en Drama. Geschiedenis gaat over alle Finse oorlogen van 1800 tot en met 1945.Biologie is celbiologie en evolutie. Photoshop is foto’s leren bewerken (moeilijk, wel fijn). Bij drama zijn we een theaterstuk in elkaar aan het steken. De voorstellingen zijn in de derde week van mei.

De foto’s van het bal kan je vinden op: http://smg.photobucket.com/albums/v355/Saartje_TRfan/Wanhojen/

Kusjes

Sara

 

Advertenties